24 juni 2024
fredag, 09 juli 2021 16:11

Groth & Co hyr top floor på Fleminggatan 20

Skrivet av 

  

 

 


Fleminggatan 20 top floor i Stockholm. Foto: Pixprovider. Rendering: Studio Stockholm/TMRW

 

 

 

 

 NCAP har undertecknat ett nytt hyresavtal med Groth & Co, Skandinaviens äldsta konsultföretag inom immaterialrätt. Uthyrningen omfattar 386 kvadratmeter kontor samt 65 kvadratmeter egen takterrass på på Fleminggatan 20 i Stockholm. Tillträde beräknas ske i januari 2022. Lokalen är en av två lokaler som iordningställs på den översta våningen. Lokalerna har tydlig penthouse-karaktär med delvis mycket generös takhöjd och stora terrasser med vidsträckt utsikt. Lokalerna för Groth & Co anpassas för ett modernt arbetssätt efter pandemin.

Detta är den fjärde uthyrningen på fastigheten i samband med den pågående renoveringen. Förutom Groth & Co har även Svevia, AB Svensk Exportkredit och SATS hyrt lokaler på Fleminggatan 20. Uthyrningsarbetet sker i samarbete med Cushman & Wakefield. Tenant & Partner var rådgivare till Groth & Co.


Mats Lundberg
, vd på Groth & Co, kommenterar:
– Vi är mycket glada över att få flytta in i dessa nya lokaler i F20. Dom uppfyller alla våra krav och önskemål som ett centralt läge, en attraktiv och unik miljö med hög kvalitet som speglar vårt varumärke och som inbjuder till interaktion mellan medarbetare och våra uppdragsgivare samtidigt som den ger möjlighet till enskilt fokuserat arbete. Den generösa terrassen med en svindlande utsikt i kvällssolen är kronan på verket och kommer att bli en naturlig samlingspunkt.

John Routledge, partner på ägarrepresentanten NCAP, kommenterar uthyrningen:
– Att en så väletablerad och anrik firma som Groth & Co väljer att flytta till Fleminggatan 20 är givetvis oerhört glädjande och utgör enligt min mening ytterligare ett bevis på styrkan i den produkt som Europa Capital och teamet skapar på Fleminggatan 20. Jag hälsar Groth & Co varmt välkomna till Fleminggatan 20.

Fastigheten på Flemingatan 20 består av sex kontorsvåningar om vardera 1.700 kvadratmeter som renoveras till toppstandard enligt alla moderna krav. Tre av dessa är fortfarande tillgängliga för uthyrning, och går att kombinera för en större hyresgäst. Därutöver finns ytterligare cirka 700 kvm på takvåningen med 80 kvadratmeter egen takterrass, samt cirka 790 kvm i markplan med möjlighet till egen entré.

I kvarteret och med direkt access från fastigheten ligger ett nyligen öppnat SATS-gym, en ICA-butik, Systembolaget och Holy Greens samt konferens och coworking av Convendum. Fleminggatan 20 har för avsikt att addera till den höga servicenivån med en restaurang på bottenplan och en gemensam reception för fastigheten.

Hållbarhet är en av de viktigaste aspekterna i projektet, och projektet arbetar för att uppnå klassificeringen BREEAM ”Very Good” samt en Fitwel-certifiering.

Teamet för Flemingatan 20

Lokal ägarrepresentant: NCAP. Förvaltare: Novi Real Estate. Uthyrare: Cushman & Wakefield. Arkitekter: Studio Stockholm Arkitektur. Projektledare och byggherreombud: RED Management. Avtal: Törngren Magne.