24 juni 2024
torsdag, 12 augusti 2021 11:18

David Saand, ny regionchef för LINK Arkitektur

Skrivet av 

 

 Regionchef för LINK Arkitekturs Göteborgskontor är från den 18 augusti 2021 David Saand. Han ska leda företagets fortsatta satsning i Västsverige. Rollen kommer han att kombinera med att även fortsättningsvis arbeta aktivt som arkitekt i projekt.
 David Saand ska leda LINK Arkitekturs satsning i Västsverige och samtidigt arbeta aktivt i projekt. Foto: Almeräng fotografiJag älskar Göteborg! Jag är uppvuxen här och kan den här staden utan och innan. Därför ser jag verkligen fram emot att leda LINK Arkitekturs satsning här. Jag kommer att kombinera det med att arbeta aktivt i projekt, vilket passar mig perfekt. Jag brinner för att skapa goda helhetslösningar där byggnaden och brukarna känns nära staden och kundens drömmar förverkligas, säger David Saand.

David Saand kommer närmast från White Arkitekter och han har under sina 20 år i branschen hunnit skaffa sig erfarenhet från hela arkitekturkedjan, från tidiga skeden till färdiga handlingar, med tyngdpunkt på bostäder, kontor och sportanläggningar.
Dessutom har han goda ledaregenskaper och bland annat varit med och drivit Tysklandsverksamheten i Göteborg. LINK Arkitektur etablerades i Göteborg för ett par år sedan och förstärker nu sin satsning i regionen.

– Med sin geografiska placering är Göteborg en stark länk mellan kontoren i både Sverige, Norge och Danmark. Jag är övertygad om att David är helt rätt person att leda vår fortsatta satsning i Västsverige. Han är ambitiös, driven och har ett etablerat nätverk. Tillsammans med engagerade medarbetare, kommer vi att kunna bidra till den spännande stadsutveckling som sker i hela regionen, säger John Lydholm, vd för LINK Arkitektur.


Ett av David Saands första åtagande är att hitta en ny lokal, som tål en stark tillväxt. Den första rekryteringen har han redan gjort. Med sig till nya jobbet tar han Björn Vestlund, en skicklig kollega med kunskaper inom både arkitektur, konstruktion och byggnadsteknik som bland annat har varit med och vunnit ett flertal stora arkitekttävlingar.

Kontoret kommer fortsatt att ligga i centrala Göteborg, men hela regionen är en del av marknaden. Som tidigare handelsstad sträcker Göteborg ut händer till kringliggande kommuner såsom Uddevalla, Trollhättan och Borås. I just Borås har David bland annat arbetat med ett Mixed Use 15-våningshus med fokus på social hållbarhet där kontor, studentbostäder och verksamhetslokaler samsas kring årummet vid Viskan. Även Göteborgs stad står inför en större transformation där LINK Arkitektur, med David i spetsen, vill vara en del i den dialogen. Här finns gedigen erfarenhet inom social hållbarhet och placemaking, liksom av klimatsmart arkitektur.

– Vi ska bli bäst i stan på att erbjuda våra kunder skarpa helhetslösningar kring arkitektur, kalkyl och träkonstruktion, avslutar David Saand.