24 juni 2024
torsdag, 12 augusti 2021 14:23

NREP och AG Gruppen bygger bostäder i Ørestad

Skrivet av 

  

 

 


NREP och AG Gruppen uppför nu huset Fælledkarréen i Ørestad South. De nya bostäderna kommer att vara klara för inflyttning under andra halvåret 2022.

 

 

 

NREP och det danska projektutvecklaren AG Gruppen har tillsammans byggt 1.000 bostäder i Köpenhamn och bolagen har ytterligare 400 nya lägenheter under uppbyggnad i Sydhavnen. Nu har partnerskapet nått ytterligare en överenskommelse; den här gången på byggandet av 87 hållbara bostäder i Ørestad South. Projektet byggs under namnet Fælledkarréen, och bygget pågår. De nya bostäderna kommer att vara klara för inflyttning under andra halvåret 2022.

Projektet är redan certifierat för DGNB Gold, vilket har krävt en riktad arbetsinsats för luftkvalitet, utomhusområden, optimerade dagsljusförhållanden och miljövänliga byggmaterial.

– Det här är ett attraktivt projekt för oss bland annat på grund av byggnadens kvalitet, hållbarhet och läge. Vi känner Ørestad Syd väl, och vi har flera investeringar i området. Det är ett distrikt vi ser mycket positivt på, berättar för Jakob Flymer, investeringsdirektör på NREP och han fortsätter:

– Hållbarhet är en grundläggande del i vårt förhållningssätt till fastighetsutveckling och vårt samarbete med AG -gruppen. Därför är det naturligt att det nya projektet kommer att byggas med hög hållbarhetsstandard.


NREP och AG Gruppen står också bakom det 30.000 kvm stora bostadshuset Greensquare Garden på Amager, det hittills största danska bostadshuset som har fått DGNB Gold-certifiering, precis som partnerskapet tidigare har byggt de visionära bostadsprojekten Upcycle Studios och Resource Rows i Ørestad South. Här låg fokus på återvinning och cykling av byggmaterial.


Projektet Fælledkarréen är byggs i utkanten av Fælleden med fri utsikt väster om det storanaturområdet. Bostäderna kommer att vara från 1 till 4 rum. Transform Architects har designat projektet, som kommer att vara en fyrkantig struktur bestående av mindre hus, som via individuella proportioner, fasader och detaljer skapar fina, givande utrymmen för boende och lugn. Förutom de intima vinklarna på innergården kommer det att etableras en gemensam takterrass med plats för takträdgårdar och gemenskap, där invånarna kan njuta av friluftslivet och grannskapet med den magnifika utsikten över det gemensamma som bakgrund.

Byggplatsen är en av de sista i området, och Ørestad Syd växer gradvis fram som ett färdigt distrikt, med en ny grundskola, daghem och bra shoppingmöjligheter.

 

Robin Feddern, vd för AG Gruppen, är glada över att kunna bygga ytterligare ett projekt i Ørestad Syd och säger:
– Vi har varit en del av utvecklingen av Ørestad Syd från början, och vi ser fram emot att också vara en del av färdigställandet med detta projekt. Ørestad södra har blivit ett fantastiskt område att bo i; nära till stad, tunnelbana och Kalvebod Fælleds natur. Och med en fantastisk enhet och stor identitetskänsla bland de boende. Folk är i princip bara glada över att bo i Ørestad South ”

AG Gruppen grundades 1986 och är en av de viktigaste aktörerna  bland danska bostadsföretag med mer än 7.500 uppförda bostäder och kommersiella byggnader.

NREP grundades är 2005. Företaget är i dag en ledande fastighetsinvesterare i Norden. NREP har drygt 400 medarbetare som förvaltar tillgångar om drygt 10 miljarder euro.