29 april 2024
tisdag, 24 januari 2012 10:46

Niam förvärvar fyra köpcentrum i Norge

Skrivet av 

niam_strandtorget

Under år 2010 förvärvade Niam fastighetsbolaget Sektor Eiendomsutvikling AS samt Linderud Center under 2011. Genom detta förvärv förstärker Niam sin position på den norska köpcentrumsmarknaden.


– Genom Sektor EiendomsUtvikling och Niams kombinerade kunskap och finansiella styrka är vi övertygade om att detta blir en god investering för Niam, säger Kjell Sagstad, Senior Director på Niam.


Genom denna försäljning lämnar Oslo Areal helt köpcentrumsmarknaden.


– Vi kommer att fokusera på kontorsfastigheter i Oslo området och har därför valt att sälja av de fyra köpcentrum som vi hade i vår portfölj. Vi är nöjda med att ha nått ett avtal med Niam och vi är övertygade om att Niam genom sin fastighetsförvaltare kommer att utveckla dessa centrum till fördel för såväl hyresgäster som kunder, kommenterar Mona Ingebrigtsen, vd för Oslo Areal.


De aktuella shopping centrum som ingår i förvärvet är följande:


Strandtorget (bilden), Lillehammers största köpcentrum, med 65 hyresgäster bestående av bland annat många större klädkedjor, Clas Ohlson samt ett flertal restauranger. Köpcentrumet omsätter cirka en miljard NOK per år.

Stadionparken ligger nära Hinna Park i Stavanger och ligger vägg i vägg med Viking Stadion. Köpcentrumet har fler än 30 hyresgäster med verksamhet inom ett flertal områden.

CC-Varehus och Torget Vest ligger båda i centrala Drammen. Köpcentrumen har 30 hyresgäster vardera inklusive större klädkedjor, mindre butiker samt restauranger och caféer. Arctic Securities har agerat mäklare vid affären.