27 april 2024
fredag, 02 mars 2012 19:36

White öppnar kontor i Oslo och London

Skrivet av 
white_m_s_cato
Monica von Schmalensee, vd/CEO Partner
och arkitekt, White. Foto: Cato Lein


Ökande internationell efterfrågan leder till att White nu startar projektkontor i både London och Oslo.

– Våra utländska kunder vill ha oss på plats. Vi fortsätter vår strategi att etablera oss på den internationella marknaden. Ett trumfkort är vår dokumenterade särställning inom miljö och hållbarhet, men även vårt sätt att driva en process i dialog med samtliga intressenter, från byggherren till bru­karen. Det är en effektiv modell som uppfattas som närmast revolu­tionerande i, exempelvis, England, konstaterar vd Monica von Schmalensee.

Sedan etableringen i början av 1950-talet har White haft ett globalt perspektiv med många utlandsuppdrag genom årens lopp. Under det senaste decenniet har den inter­nationella efterfrågan ökat på Whites tjänster inom högkvalitativ arkitektur och stadsbyggnad.

Storbritannien och Norge är två marknader där White vunnit stora uppdrag i konkurrens med flera av världens ledande arkitektföretag. Förenklat gäller det skolor och bostäder i Norge och stadsförnyelse i större skala i Storbritannien.

I Oslo etablerar sig White ett kreativt drivhus på Møllergata, där White samsas med Ghillardi+Hellsten arkitekter, Florian Kosh och andra kollegor. Johan Lundin, kontorschef för White Göteborg, har ansvar för etableringen i Norge.

I London är adressen The Building Centre, som inrymmer en mängd företag och verksamheter med arkitektur och stadsbyggnad som gemensam nämnare. Här sitter White vägg i vägg med UK Green Building Council. Ansvarig för den brittiska marknaden är Keith Boxer, brittisk arkitekt och mångårig konsult för White.