27 april 2024
fredag, 16 mars 2012 15:20

Central fastighet i London blir lyxhotell

Skrivet av 
supreme_london_westminster
Vision av InterContinental Hotel. Illustration: Supreme Hotels/ISG

 

ISG har fått ett uppdrag om 20 miljoner GBP (drygt 213 Mkr) för att omvandla byggnaden Queen Anne’s Chambers i Westminster, London, till femstjärniga InterContinental Hotel för beställaren Supreme Hotels.


Läget är Broadway, nära parlamentsbyggnaderna (Houses of Parliament). Fastigheten har fungerat som sjukhus och, senare, som lokaler för regeringens skattejurister (the Government’s Treasury Solicitor). Nu förvandlas fastigheten till ett lyxhotell, som beräknas bli klart i slutet av år 2012.

 

ISG ska skapa 256 hotellrum på våningarna två till sju, inklusive en ”Executive Club” bar- och restaurangdel. På bottenvåningen skapas ytor för olika mötesplatser, där hotellgäster kan röra sig lätt mellan dessa. På denna våning ska även finnas en reception som leder till en te-salong och en vinterträdgård, en modern restaurang och en pub.

 

ISG ska även installera sju hissar i byggnaden och en trappa som ska löpa från markplan till den översta våningen. Dessutom ska företaget skapa ett antal ytor för konferens och bankett samt ett gym för hotellgäster. Vidare ska fasaden och fönster förädlas samt ytor för trafik till och från hotellet anläggas.