29 april 2024
söndag, 08 januari 2012 23:31

ALM Equity köper del av Timotejen 19

Skrivet av 

vastberga_ericsson_fastALM Equity har förvärvat del av fastigheten Timotejen 19, Telefonplan, Stockholm. Fastigheten omfattar cirka 32 000 kvm kontor samt övriga ytor. Fastigheten ska detaljplanändras från kontor till bostäder. Plantillstånd har erhållits.

ALM Equity, som gör investeringen tillsammans med en icke publik svensk partner, kommer att äga 50 procent av projektet.

Totalt kommer parterna att investera cirka 800 Mkr i utveckling av området. Målsättningen är att skapa 500 nya bostäder anpassade till förstagångsköpare.

I ett pressmeddelande säger Alm Equity att Telefonplansområdet i stadsdelarna Midsommarkransen och Västberga genomgår en stor och uppskattad förändring från industriområde till ett blandat område för bostäder och service.

Den nya ägarens ambition är skapa en ny årsring av sammanhängande stadsmiljö som knyter an till de äldre delarnas struktur med nya gator, parker, torg och bebyggelse, samtidigt som en del äldre bebyggelse sparas. Sammantaget utgör projekten kring Telefonplan bra exempel på att använda exploaterad och tidigare ianspråktagen mark för bostadsbebyggelse.

joakim-alm-w– Vi ser fram emot att kunna utveckla bra, prisvärda, moderna boenden för unga förstagångsköpare där individer ska klara en boendekostnad om cirka 30 procent av disponibel inkomst. Vi räknar med att kunna skapa ca 500 nya bostäder i området, kommenterar Joakim Alm, vd ALM Equity.

I början av oktober förvärvade M6 Capital och nya Scandinavian Properties A/S Timotejen 19, Ericssons landmärke vid Telefonplan, omfattande cirka 50 000 kvm. I vår intervju med Curt Ahnström, vd Scandinavian Properties A/S, ansåg han att det går att utveckla bostäder om cirka 150 000 kvm kring Timotejen 19.

I en kommentar kan sägas att nyfikenheten är stor kring vem den icke publike svenske investeringspartner är som Alm Equity ska samarbeta med. Frågan är om det finns kvar några danska finansiärer i affären via Scandinavian Properties A/S.

Joakim Alm ska ha ett erkännande som fastighetsutvecklare, eftersom ALM Equity utvecklat Tvålflingan 11 vid Telefonplan och slutsålt 255 borätter anpassade för unga vuxna och förstagångsköpare. SF