29 april 2024
onsdag, 11 januari 2012 21:31

Profi köper i Bromma

Skrivet av 
magneten-30-ekhagsv-22-br-w
Magneten 30, Ekhagsvägen 22, Bromma.

 

Profi Fastigheter II AB har förvärvat tre fastigheter i Bromma från Humlegården Fastigheter AB. Förvärvet omfattar kommersiella lokaler om 27 000 kvm och 300 parkeringsplatser. Fastigheterna ligger i Ulvsunda industriområde i direkt anslutning till tvärbanans nya sträckning mellan Alvik och Solna. Köpet kompletterar Profis befintliga Brommabestånd mycket väl. Köpeskillingen är inte publik.

profi_staffan_olssonFastigheterna som förvärvas är Magneten 12, 18 och 30, med i huvudsak lokaler för kontor och lager. I samband med färdigställandet av tvärbanans förlängning i början av år 2013 ska områdets tillgänglighet förbättras bland annat med en station i direkt anslutning till fastigheterna.

– Vi tror mycket på området. Tvärbanan kommer att betydligt öka tillgängligheten. Vidare så är andra infrastrukturprojekt i närområdet snart klara, projekt som historiskt försvårat trafiksituationen. Vår ambition är att ta ta en aktiv roll i Ulvsundas fortsatta utveckling. Det finns få områden med motsvarande karaktär kvar i Stockholms närförorter, säger Staffan Olsson (bilden), vd på Profi.

Fastigheterna ingick i ett förvärv som Humlegården genomförde under 2006 med Fabege på säljsidan.

– Vi är glada att överlämna stafettpinnen till Profi som är en betydande fastighetsägare i Bromma. Försäljningen gör att vi kan ytterligare fokusera oss på våra högst prioriterade uppgifter, kommenterar Per-Arne Rudbert, vd på Humlegården Fastigheter.

I en kommentar kan sägas att Profi har gjort ett klokt förvärv med starka hyresgäster som hyr på längre kontrakt. Ulvsunda är ett område i stor förvandling eftersom det där planeras för 3 000 nya lägenheter i en blandad stad med starka kopplingar till Sundbyberg och till Bromma center. SF