29 april 2024
måndag, 05 mars 2012 17:15

BSK Arkitekter ritar Vasakronans nya huvudkontor

Skrivet av 
bsk_marco_checchi_w
Marco Checchi, affärschef på BSK Arkitekter.
Foto: Per Kristiansen

 

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag. När medarbetarna beslutade att utveckla sitt nya huvudkontor valde de BSK Arkitekter för att skapa en modern arbetsplats som utgår mer från aktiviteterna på arbetsplatsen än traditionella fasta arbetsplatser.

Som vi har nämnt i en artikel om Vasakronan i det senaste numret av Tidningen Fastighetsaktien, blir Klara Zenit på Mäster Samuelsgatan 56, Stockholm, Vasakronans nya adress. Lokalen omfattar 2 500 kvm och ska bli en aktivitetsbaserad arbetsplats för cirka 220 personer. Där kommer även att rymmas en business lounge, som ska fungera som en arbetsplats för Vasakronans kunder.

– Vi är förstås mycket stolta över att Sveriges största fastighetsägare valt oss. Samarbetet visar också på att vår arbetsmodell ABA, AktivitetsBaserat Arbetssätt, är en attraktiv modell när de proffsigaste bolagen väljer arkitekt. Det är ett bevis på att Vasakronan vill leda utvecklingen av framtidens arbetsplatser, säger affärschef Marco Checchi på BSK Arkitekter.

Inflyttning beräknas till december 2012.

– För oss är det här inte bara en flytt till nya lokaler. Vi utvecklar parallellt vårt sätt att guida våra kunder när det gäller hur de kan använda kontoret som ett verktyg för utveckling och förändring. BSK Arkitekter har en mycket stor erfarenhet kring dessa frågeställningar. De har också ett angreppssätt som vi gillar och vi tror att vi tillsammans kan hitta nya sätt att göra processen mer begriplig och enkel för våra kunder. Att träna på sig själv är en fantastisk möjlighet som vi ska ta till vara, understryker Britt Lindqvist, utvecklingschef på Vasakronan och projektledare för flytten.