29 april 2024
söndag, 18 mars 2012 16:25

Byggvesta startar sitt tredje projekt i Västra Hamnen

Skrivet av 

byggvesta gn

Måndagen den 19 mars, kl. 11.00, tar Byggvesta det första spadtaget för nybyggnation av 43 hyresrättslägenheter i kv. Klippern i Västra hamnen. Det är företagets tredje projekt i Västra Hamnen och det byggs enligt Byggvestas beprövade och lovordade Egenvärmehus-koncept.

 

Byggvestas Egenvärmehus är innovativa, beprövade lösningar som kombinerats på ett intelligent sätt i serieproduktion. Tre år i rad har konceptet belönats med Kundkristallen, en undersökning där mer än 500 000 hyresgäster själva utsett Sveriges bästa bostadsprodukt.

 

– Vi bygger vidare på goda erfarenheter där vi visat att det med metod- och processutveckling går att lösa kostnadsknuten utan att göra avkall på kvalitet eller omsorg om människor och natur, säger Gunnar Nordfeldt, vd på Byggvesta.

 

Ett Byggvesta Egenvärmehus sänker energiförbrukningen till 55 kWh/kvm och år, vilket är långt under Boverkets krav på nybyggda hus. Genom individuell mätning och debitering av el, värme och varmvatten reglerar hyresgästen sin egen boendekostnad. Bostäderna är radiatorlösa och ska värmas upp av instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning och en begränsad tillskottsvärme via tilluft.