3 maj 2024
tisdag, 10 april 2012 08:57

Svenska Hus hyr ut 7 800 kvm till SKF och Gunnebo

Skrivet av 

alt

Svenska Hus AB har tecknat avtal med SKF Sverige AB och Gunnebo Industrier AB för uthyrning av totalt 7 800 kvm på Marieholmsgatan 42-46 i Göteborg. Lokalerna ligger i en fastighet med en tomtareal på 31 000 kvm och med en uthyrningsbar yta på cirka 22 000 kvm. Lokalerna kommer att anpassas för hyresgästernas behov av produktions- och lageryta.

Tillträdet sker i slutet av augusti 2012. Affären har initierats av Lokallots i Göteborg.

– Det är glädjande att se det stora intresse vi har för vår fastighet i Marieholm. Vi köpte fastigheten av Schenker inför deras flytt till Landvetter. Nu, sex månader innan Schenker lämnar, har vi redan tecknat över 60 procent av ytorna med nya hyresgäster, säger Lars Vardheim, vd på Svenska Hus AB.

Uthyrningen är helt i linje med vår strategi för fastigheten och det stärker vår uppfattning om att området Marieholm har goda framtidsutsikter i takt med att Göteborgsregionen fortsätter att växa. Här finns närhet till både den nya Partihallsförbindelsen samt Göteborgs stora in- och utfartsleder.

Svenska Hus driver fastighetsverksamhet i Göteborg, Stockholm och Öresund. Vi förvärvar fastigheter med utvecklingspotential, utvecklar projekt och förvaltar på traditionellt sätt. Hyresintäkterna uppgår till drygt 300 Mkr per år. Svenska Hus ingår i Gullringsbokoncernen där även MVB Bygg, Wangeskog Hyrcenter och Forestry Skogsrörelse ingår. Huvudkontoret ligger i Göteborg.