13 juli 2024

Administrator

fredag, 23 mars 2012 02:48

Peab bygger åt Heba i Annedal

alt
Lennart Karlsson, vd HEBA. Foto:Cato Lein

 

Heba har kontrakterat Peab att på totalentreprenad bygga 85 nya hyreslägenheter i kvarteret Agnes Cecilia i Annedal med inflyttning under sista kvartalet 2013. Projektet omfattar 6 150 kvm bostäder och 200 kvm lokaler samt ett underliggande garage med 58 garageplatser.


– Vi är väldigt glada att komma igång med ytterligare ett bostadsprojekt i Stockholm. Annedal har de kvaliteter som våra hyresgäster efterfrågar med närhet till köpcentrum i form av Bromma Blocks och tillgång till goda allmänna kommunikationer med den planerade snabbspårvägen, säger Lennart Karlsson, vd för Heba.


Närmare presentation av projektet och bostadsområdet sker under boutställningen i Annedal den 16-26 augusti 2012.

 

fredag, 23 mars 2012 02:43

Grand Samarkand bäst i Sverige

alt

 

Eurocommercials Grand Samarkand i Växjö blev av en enhällig jury utsedd till Bästa Svenska Köpcentrum 2011/2012 under NCSC Awards på Parken Event i Stockholm den 21 mars. Grand Samarkand var nominerade tillsammans med Frölunda Torg i Göteborg och Marieberg Galleria i Örebro.


Juryn framhöll bland annat att köpcentrumet erbjuder rejäla volymer och individuella butiksfasader där varje butik förstärkt sin identitet utöver det vanliga. Mixen i sig lämnar föga över att önska. Här finns Citykänsla även utanför storstaden.

 

alt
Mikael Georgsson.

KF Fastigheter och Kilenkrysset bildar ett 50/50 bolag som ska utveckla verksamheter och bostäder på ett 165 ha stort markområde i Upplands-Bro

KF Fastigheter har sedan länge haft ett omfattande markinnehav i Upplands-Bro mellan E18 och Mälaren. Det aktuella markområdet på165 ha består av industrimark, naturmark samt mark som i översiktsplanen för Upplands-Bro beskrivs som lämplig för verksamheter och bostäder. Området ska nu utvecklas av Bro Markutveckling AB som ägs av KF Fastigheter AB och Kilenkrysset AB med 50 procent vardera.

– Vår vision är att utveckla Stor-Stockholms västra logistikcentrum här i Upplands-Bro. Men en en viktig förutsättning för projektet är att den nya Trafikplatsen Kockbacka vid E18 byggs, säger Mikael Gerhardsson, styrelseordförande i Bro Markutveckling AB


Bro Markutvecklings initiala investering i området är på cirka 60 MSEK.som också tittar på möjligheten att utveckla av nya bostäder och service inom området i lägen invid Mälaren.


– Upplands-Bro är en väldigt intressant kommun att investera i framför allt med tanke på dess strategiska läge i Stockholmsregionen, säger Ulf Herder, vd Bro Markutveckling AB

– Det sker många etableringar i Upplands-Bro nu, säger kommunstyrelsens ordförande Irène Seth (M). KF Fastigheters och Kilenkryssets investering sker i ett mycket spännande område där det finns en stor potential för både verksamhetsetableringar och det sjönära boendet. Vi ser fram emot vårt samarbete med KF Fastigheter och Kilenkrysset.

I affären ingår också ett cirka 50 Ha stort i Norsholm vid E4 mellan Norrköping och Linköping. KF Fastigheter och Kilenkrysset samarbetar även i Solberga, ett handelsområde strax utanför Strängnäs.

alt
David Johansson ersätter Johan Zachrisson.


Johan Zachrisson, en av två fastighetschefer på Humlegården Fastigheter, kommer att avsluta sin anställning från och med 1 juni. Anledningen är att Zachrisson ska flytta med familjen till USA där hans fru har fått nytt arbete. Han har arbetat på Humlegården i 13 år, varav 7 år som fastighetschef, och har varit drivande i utvecklingen av företaget. Under april och maj kommer han att stå till företagets förfogande och bland annat fortsätta arbetet med kundfokus, varumärkesfrågor och Green Fingerprint.


– Johan har ett stort engagemang och en stark drivkraft, vilket har haft positiv inverkan på organisationen och företagets tillväxt. Att förlora en värdefull medspelare är tråkigt, men självklart har vi fullaste förståelse för den spännande utmaning som flytten innebär för hela hans familj, säger Per-Arne Rudbert, vd på Humlegården Fastigheter AB.


Den 10 april tillträder David Johansson som ny fastighetschef och ersätter därmed successivt Johan Zachrisson. Tillsammans med Peter Lind, som sedan tidigare arbetar som fastighetschef, kommer David Johansson fortsätta att leda och utveckla avdelningen för Kommersiell förvaltning inom Humlegården. David Johansson har rekryterats internt och arbetar idag som projektchef inom avdelningen för Investeringar och utveckling. David är 40 år och har en civilingenjörsutbildning från KTH.


– David är väl insatt i företagets verksamhet och han kommer att kunna bidra från dag ett på sin nya position. Det är roligt att kunna visa på möjligheten till interna karriärvägar i ett sådant här läge, framhåller Per-Arne Rudbert.

 

alt
Anders Danielsson blir vd Skanska Norge.

 

Efter tio år på Skanska lämnar Petter Eiken sin post som vd för Skanska Norge. Han efterträds av Anders Danielsson, som för närvarande är vd för Skanska Sverige. Danielsson ersätts i sin tur av Pierre Olofsson, som idag är vice vd för Skanska Sverige.

 

Anders Danielsson tillträder sin nya befattning den 2 april och kommer att vara baserad i Oslo. Han har arbetat inom Skanska i 21 år, varav de senaste tre och ett halvt åren som vd för Skanska Sverige.

 

– Anders Danielsson har lång erfarenhet som ledare av stora organisationer och har framgångsrikt utvecklat lönsamma verksamheter. Jag är övertygad om att han är rätt person att vända lönsamheten i Skanska Norge, säger Johan Karlström, vd och koncernchef för Skanska.

tisdag, 20 mars 2012 19:27

Newsec rekryterar Ann Charlotte Lydén

alt
Ann-Charlotte Lydén


Newsec rekryterar Ann Charlotte Lydén som ny Head of Retail & Urban Development. Hon tillträder den 2 maj och kommer närmast från DocMorris Apotek där hon ansvarat för etableringen på den svenska marknaden samt butikskonceptet.

 

Tidigare har Lydén verkat inom ICA Fastigheter som uthyrningsansvarig för ICAs handelsprojekt och inom KF Fastigheter som marknadsanalyschef.

tisdag, 20 mars 2012 19:17

Newsec rekryterar Ann Charlotte Lydén

Newsec rekryterar Ann Charlotte Lydén som ny Head of Retail & Urban Development. Hon tillträder den 2 maj och kommer närmast från DocMorris Apotek där hon ansvarat för etableringen på den svenska marknaden samt butikskonceptet.Tidigare har Lydén verkat inom ICA Fastigheter som uthyrningsansvarig för ICAs handelsprojekt och inom KF Fastigheter som marknadsanalyschef.
alt
Ann Charlotte Lydén är ny
Head of Retail & Urban Development på Newsec.

 

 

 

alt
Ubbe Strihagen börjar på Catella.

 

Catella knyter Ubbe Strihagen till bolaget för att stärka Catellas kapitalförvaltning inom fastighetsområdet. Han kommer närmast från positionen som Director på fondbolaget Schroders Investment Management, där han de senaste fyra åren ansvarat för fastighetsfonder i Norden och Benelux-länderna.         

 

Catella har cirka 17 Mdr kr under förvaltning i fastighetsrelaterade investment management-uppdrag och fonder. Verksamheten bedrivs dels genom Catella Real Estate KAG i München, dels genom Amplion Asset Management OY i Helsingfors. I nära samarbete med dessa verksamheter, ska Strihagen utveckla nya investeringsprodukter. Fokus är att erbjuda institutionella investerare i Norden och Benelux nya produkter på primärt andra marknader än hemmamarknaderna.

tisdag, 20 mars 2012 19:00

Brostaden hyr ut till Stockholms stad

alt
Anders Nilsson, vd Brostaden.
.

 

Fastighets AB Brostaden (Castellums dotterbolag i Stockholm) har tecknat ett hyreskontrakt med Stockholms stad på Bolidenvägen 14 i Johanneshov, där Brostaden tidigare hade sitt huvudkontor. Det är Stockholms stads arbetsmarknadsenhet som flyttar till lokalen, som omfattar 1 500 kvm. Inflyttning ska ske i april.

        

Fastigheten omfattar totalt cirka 2 600 kvm uthyrningsbar kontors- samt lageryta och är en del i området Lindetorp där Brostaden är största fastighetsägaren.


– Vi ser uthyrningen till som ett led i vår uthyrningsstrategi. Det är roligt att få välkomna Stockholm Stad med en för området ny verksamhet, säger Maria Jonsson, fastighetschef på Brostaden.

tisdag, 20 mars 2012 18:52

Täby blir regional stadskärna

alt
Flygfoto över Arninge i Täby kommun

 

I HSB:s bostadsindex som presenterades i förra veckan hamnade Täby på andra plats bland de kommuner som ger bäst förutsättningar för nya bostäder. I måndags fattade kommunfullmäktige beslut om en handlingsplan. Den går ut på att den nya bebyggelsen koncentreras till Täbys centrala delar, vilket i sin tur gör att naturområdena kan bevaras och utvecklas. Utbyggnaden ska ske i goda kollektivtrafiklägen för att skapa en hållbar region. Samtidigt måste kommunikationerna stärkas.


I Täby pågår planering för 8 500 nya bostäder och 20 000 nya arbetsplatser. Utbyggnaden koncentreras till fyra områden; Täby centrum, Västra Roslags-Näsby, Galoppfältet och Arninge. Utbyggnaden är redan påbörjad och kommer att ske under lång tid.


– Genom att utveckla den regionala kärnan Täby centrum–Arninge tar Täby sitt ansvar för tillväxten i en expanderande Stockholmsregion, säger Leif Gripestam (M), kommunstyrelsens ordförande i Täby.