4 maj 2024

Redaktionen

torsdag, 13 september 2012 20:59

Platzer bygger 8 500 kvm kontor I Göteborg

alt
Platzers nya utvecklingsprojekt, Nya Gårda i Göteborg, planeras vara klart 2014.

 

alt

Christina Cedérus Olauson, Jones Lang LaSalle, är ansvarig för uthyrningen.



 

Jones Lang LaSalle har fått uppdraget att hyra ut upp till 8 500 kvm i Platzers nya utvecklingsprojekt, Nya Gårda i Göteborg, som planeras vara klart 2014.

 

 

Platzers kontorsbebyggelse i Nya Gårda ska på ett naturligt sätt ska integreras med ny bostadsbebyggelse i området. Den första fasen omfattar 7 000 kontorsyta samt 1 500 butiks- och konferensyta. Kontorsfastigheten får et bra skyltläge, närhet till centrala Göteborg och goda kommunikationer nära E6, kollektivtrafik och Landvetter flygplats.

 

 

– Möjligheterna är många för den som söker sig till området och storlek på lokalyta varierar från 300 kvm och uppåt. Vi har god erfarenhet av utvecklingsprojekt och det ska bli roligt att få arbeta med nya ytor i en äkta blandstad i stark utveckling, säger Christina Cedérus Olauson, som ansvarar för uthyrningsuppdraget på Jones Lang LaSalle.


 

alt
ETTELVA Arkitekter har tecknat ett värdefullt kontrakt med BMW.

 

ETTELVA Arkitekter har blivit trusted partner med BMW Group Northern Europe inom varumärkesarkitektur för BMW och MINI.


I juli i år tecknade ETTELVA ett förnyat kontrakt som innebär översyn av varumärkesarkitekturen hos flertalet av Sveriges BMW-återförsäljare. Kontraktet gäller fram till slutet av år 2013.

 

torsdag, 13 september 2012 20:48

Henderson rekryterar Fredrik Wallman

alt
Fredrik Wallman lämnar NCC för Henderson.

 

Henderson Global Investors har anställt Fredrik Wallman som Leasing & Development Manager i Sverige. Han kommer närmast från NCC Property Development och har tidigare arbetat för Decathlon och TK Development.


Wallman ska rapportera till Johan Åström, Head of Property på Henderson Sweden, som framöver planerar ytterligare rekryteringar. Närmast inom Asset Management.

 

onsdag, 12 september 2012 18:54

NCC bygger bostäder och centrum för 0,5 Mkr

alt
NCC ska bygga Bekkestua-center i Bærum utan Oslo.

 

NCC Construction i Norge har av Profier fått i uppdrag att bygga Bekkestua-center och Bekkestua-syd i Bærum, utanför Oslo.  Projektet, som är en totalentreprenad värderad till 480 Mkr, beräknas stå klart i mars 2015.


Läget är centralt i Bekkestua med omedelbar närhet till kollektivtrafik. Ytan fördelas på 10 000 kvm bostadsyta, fördelat på 77 lägenheter i Bekkestua Syd och 23 500 kvm kommersiell verksamhet och parkering i Bekkestua center.


Projektet byggs efter de norska byggreglerna TEK 10 som bland annat sätter höga krav på isolering och täthet. Byggprocessen genomförs i enlighet med NCCs eget koncept ”Grön Byggarbetsplats”.

 

onsdag, 12 september 2012 18:43

Botkyrkabyggen säljer 1 300 bostäder

alt
Albyberget, ett av Stockholms största bostadsområden.

 

Botkyrkabyggens styrelse beslutade nyligen att pröva en försäljning av 1300 lägenheter på Albyberget.


Beslutet är en del i att säkra Botkyrkabyggens ekonomi på lång sikt. Botkyrkabyggen står inför stora upprustningsåtgärder.


Av bolagets 12 000 lägenheter är över 10 000 lägenheter byggda åren 1965-1975 och måste totalrenoveras de närmaste åren.


En försäljning skulle möjliggöra att upprustningarna kan genomföras på ett framgångsrikt sätt och på stabil ekonomisk grund.

 

onsdag, 12 september 2012 18:40

AMF hyr ut till Proffice i Europahuset

alt
Proffice flyttar till 3 500 kvm i Europahuset på Regeringsgatan i Stockholm.

 

Proffice blir ny hyresgäst hos AMF Fastigheter och flyttar sitt huvudkontor till Europahuset på Regeringsgatan 65 i Stockholm. Bemanningsföretaget ska hyra 3 500 kvm från och med mars 2013. Europahuset om totalt 17 000 kvm blir därmed fullt uthyrt.

 

– Vi är glada över att Proffice har valt att flytta sin verksamhet till moderna och flexibla lokaler i Europahuset – ett av Stockholms mest centrala och attraktiva kontorslägen, säger Niclas Österberg, uthyrningschef kontor på AMF Fastigheter.

 

AMF Fastigheter har under flera år arbetat med att utveckla kvarteren runt Europahuset. I våras invigdes närliggande MOOD Stockholm, med 60 butiker och flera omtalade restauranger.

onsdag, 12 september 2012 18:33

Mikael Wallner, ny chef på Jernhusen

alt
Mikael Wallner lämnar Unibail-Rodamco för Jernhusen.

 

Mikael Wallner har börjat som Chef Region Stockholm inom affärsområde Stationer på Jernhusen. Han är därmed ansvarig för förvaltning och utveckling av Stockholms Centralstation och Cityterminalen.  


Just nu pågår en omfattande ombyggnad och modernisering av Centralstationen där ytan för service och handel utökas med cirka

4 000 kvm.


Mikael Wallner kommer närmast från Unibail-Rodamco där han har arbetat med affärsutveckling av Nacka Forum och Täby Centrum.

 

tisdag, 11 september 2012 19:12

Diligentia bygger ut Scandic Rubinen

alt
Scandic Rubinen i Göteborg byggs ut med 5 600 kvm.

 

alt

Joakim Nilsson, Sverigechef Scandic.

 

Diligentias hotellfastighet i Göteborg, med Scandic Rubinen som hyresgäst, byggs nu ut med 5 600 kvm. Hotellet får därmed ytterligare 100 dubbelrum och kommer totalt upp i 300 rum. Dessutom får hotellet en ny takbar, utökade konferensytor, ett nytt gym och en ny lobby. Hela Rubinens interiör kommer att uppgraderas och bli toppmodern och av högsta kvalitet. Parallellt med fastighetsutvecklingen genomförs även en process för att certifiera hotellbyggnaden som en Miljöbyggnad Silver.

 

– Vi har tecknat ett nytt tioårigt hyresavtal med Scandic. Det kommande utvecklingsprojektet kommer vi att genomföra i ett nära samarbete, vilket båda parter ser fram emot, säger Bo Jansson, chef för köpcentrum och bostäder på Diligentia.

 

För Scandic är utbyggnaden och renoveringen ett steg i processen att differentiera och positionera kedjans sex hotell i Göteborg. 

 

– Göteborg är en mycket viktig destination för oss och det känns väldigt bra att både öka antalet rum på Scandic Rubinen och att fräscha upp publika ytor och konferens. Läget på Avenyn är perfekt, både för att bo och för att äta och umgås i restaurangen och baren, säger Joakim Nilsson, Sverigechef Scandic. 

tisdag, 11 september 2012 19:06

Motalabron blir ett nytt landmärke

alt
Motalabron har ritats av Erséus Frennings Sjögren Arkitekter. Byggentreprenör är NCC.

 

Sveriges nya högbro, Motalabron har invigts. Bron, som har utsikt mot Vättern, är en del av den nya vägsträckningen för riksväg 50 mellan Motala och Mjölby. Helt färdig för trafik är dock bron först 2013.


Bron är 620 meter lång med 22 meters segelfri höjd. Den vilar på två unikt designade ”V-stöd” som ger bron ett alldeles eget uttryck.


I Motala är brobygget efterlängtat, ett riksvägsreservat har legat redo och väntat på den nya vägsträckningen sedan 40-talet då den första idén till bro togs fram. Brons speciella utformning med de stödjande vinkelbenen är resultatet av en tävling, som vanns av Scandiaconsult i samarbete med Erséus Frennings Sjögren Arkitekter. Byggentreprenör är NCC.


Motalabron är en del av Trafikverkets omfattande infrastrukturprojekt som just nu präglar Motala med omnejd. Satsningar på 4,3Mdr kr samsas just nu i staden som får dubbelspår för pendeltåg och ny dragning av riksväg 50.


Utöver 28 kilometer väg, 26 kilometer järnvägsspår byggs ytterligare 66 broar i infrastrukturprojektet. Flera av broarna är avancerade, till exempel är den bro som

går över Göta kanal den enda öppningsbara dubbelspåriga svängbron i landet.

 

tisdag, 11 september 2012 19:01

Diös bygger nytt i Östersund

alt
Centralpalatset i Östersund före branden.

 

alt

Christer Sundin, vd Diös.

 

Det är nu drygt två år sedan fastigheten Barberaren i Östersund,

i folkmun kallad Centralpalatset, totalförstördes i en brand. Fastighetens öde har sedan dess analyserats grundligt i ett antal utredningar. I början på sommaren kom så beslutet att byggnaden, med sitt kulturhistoriska värde, ska rivas.


I dagarna påbörjar Diös nedmontering av fastigheten, ett arbete som beräknas pågå fram till årsskiftet. Skanska har utsetts som totalentreprenör för projektet och rivningen kommer att utföras av det lokala bolaget Toréns Entreprenad AB.


 – Barberaren är ett viktigt projekt för både Diös och för Östersunds stadskärna. Vi kommer därför att ge Östersundsborna möjlighet att följa stora delar av projektet via vår hemsida. Om arbetet löper på som beräknat är målsättningen att byggnaden står klar inför julhandeln 2014, säger Christer Sundin, vd Diös.