3 maj 2024
tisdag, 26 april 2016 18:44

NCC hyr ut de sista ytorna i Torsplan 2

Skrivet av 
alt

Så gott som fullt uthyrda Torsplan 2 är såld till Castellum med tillträde i februari 2017.

 

NCC välkomnar Apoteket till Torsplan 2 i Hagastaden och därmed är i stort sett alla kommersiella lokaler i fastigheten fullt uthyrda. Återstår gör endast ett ”penthouse” på taket, en kontorsyta på 500 kvm med utsikt över Hagastaden som NCC medvetet har avvaktat ett slag med att hyra ut, säger Olle Forsberg, regionchef NCC Property Development i ett samtal med Fastighetsaktien. Fastigheten är såld till Castellum-bolaget Brostaden som tillträder när fastigheten färdigställs i februari nästa år.

 

– Vi är stolta över att välkomna Apoteket till Torsplan och Hagastaden. Apoteket tillsammans med övriga hyresgäster kompletterar LifeScience-utbudet i området och bidrar positivt till klustret Stockholm Life. Detta visar att det är många aktörer som ser potentialen i området och värdet av att etablera sig i hållbara lokaler, säger Olle Forsberg.

 

Torsplan 2 har en total uthyrningsbar yta på cirka 22.000 kvm, varav 3.500 kvm är serviceyta i entréplanet. Bland övriga hyresgäster finns SLSO (Stockholms läns sjukvårdsområde), SIS (Swedish Standards Institute), SATS, Willys Hemma och Panini. I fastgiheten finns även 165 fullt uthyrda p-platser.

 

Fastigheten är den andra i raden av fastigheter som NCC utvecklar i området, som är en del av Stockholms nya Life Science-kluster. Först ut var Torsplan 1 som färdigställdes 2013.  Certifiering enligt Breeam har ytterligare bidragit till att få rätt hyresgäster till fastigheten och visar att det är rätt att satsa hållbart.